Werkplek thuis: zorg voor goede verlichting
Goede verlichting op de werkplek is heel belangrijk. Op kantoor is daar veelal goed over nagedacht. Thuis is dat niet vanzelfsprekend. Je hoort (en ziet tijdens het beeldbellen) dat mensen op de meest uiteenlopende plekken hun werkzaamheden uitvoeren. Op de slaapkamer, op zolder, aan de keukentafel… Geen ideale omstandigheden, maar wel een situatie waar we een structurele oplossing voor moeten vinden.
LED verlichting: is een vrije groep vereist
Een vrije groep, is dat noodzakelijke voor het aansluiten van een vrije groep? Goede vraag, die wij regelmatig krijgen. Over het antwoord kunnen we kort zijn: LED verlichting kan onder invloed van andere apparatuur in dezelfde elektra groep gaan knipperen of ander ongewenst gedrag vertonen. Werken met een schone (lees: vrije) groep levert de minste kans op storingen en ergernissen op.
Directe verlichting versus indirecte verlichting
Directe verlichting is de verlichting die we doorgaans zien in gebouwen en op de openbare weg, waarbij licht vanuit de lichtbron of het armatuur rechtstreeks op het te verlichten oppervlak schijnt. Aan de andere kant heb je indirecte verlichting. Dit is de verlichting die je terugvindt in koven of onder kastjes.
Buitenverlichting: 3 tips voor een prachtig verlichte tuin
Buitenverlichting aanleggen? Lees dan eerst even deze tips. Wil je de tuin onderhanden nemen? Of heb je een mooie tuin, maar ontbreekt het aan mooie verlichting? Als je tijd, moeite en/of geld steekt in een mooi ingerichte tuin dan wil je er ook 24/7 van kunnen genieten, ook in de avond als het donker wordt.
Wat is de levensduur van een LED-lamp?
De levensduur van een LED-lamp is een stuk hoger dan van andere lampen, zoals halogeen of de traditionele gloeilamp. Dat is een bekend gegeven en lees je vaak bij besparingstips.
Hoe snel heb je jouw LED-lamp terugverdiend?
Wat is de terugverdientijd van een LED-lamp? Goeie vraag, want heeft het wel zin om bestaande lampen te vervangen als deze nog prima werken? Of is het beter om pas over te stappen op LED-verlichting als de oude gloeilamp of halogeenlamp ermee ophoudt? Een rekenhulp biedt uitkomst.
Wat is een armatuur?
Wat is een armatuur? Het is een term die niet bij iedereen bekend is en dan ineens zie je de term overal verschijnen als je een lamp wil kopen. Dan is het wel goed om te weten wat het nu eigenlijk betekent. In de lichtbranche is het namelijk gangbaar. Sterker nog, iedereen heeft armaturen in huis.
Tien redenen om over te stappen op LED-verlichting
Overstappen op LED-verlichting? Wat zijn de redenen om over te stappen? In dit artikel bespreken we de 10 belangrijkste punten waarom het de moeite waard is om voor LED-technologie te kiezen. LED-lampen gaan in vergelijking met traditionele lampen (zoals gloeilampen) veel langer mee en het uitgestraalde licht is van hogere kwaliteit.
Wat is LED?
LED betekent letterlijk Light Emitting Diodes. Wanneer je dit vertaalt naar het Nederlands dan is de best mogelijke uitleg: lichtgevende diodes. Wikipedia omschrijft een diode als een elektronisch onderdeel dat de elektrische stroom zeer goed in één richting geleidt, maar praktisch niet in de andere. Dit wordt ook wel een halfgeleider genoemd. Een diode functioneert derhalve als een elektronisch terugslagventiel.
Voordelen LED verlichting
Wat zijn de voordelen van LED verlichting? Deze voordelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet waarom u voor LED verlichting moet kiezen.

Meer weergeven