Hoe snel heb je jouw LED-lamp terugverdiend?
Wat is de terugverdientijd van een LED-lamp? Goeie vraag, want heeft het wel zin om bestaande lampen te vervangen als deze nog prima werken? Of is het beter om pas over te stappen op LED-verlichting als de oude gloeilamp of halogeenlamp ermee ophoudt? Een rekenhulp biedt uitkomst.
Wat is een armatuur?
Wat is een armatuur? Het is een term die niet bij iedereen bekend is en dan ineens zie je de term overal verschijnen als je een lamp wil kopen. Dan is het wel goed om te weten wat het nu eigenlijk betekent. In de lichtbranche is het namelijk gangbaar. Sterker nog, iedereen heeft armaturen in huis.
Tien redenen om over te stappen op LED-verlichting
Overstappen op LED-verlichting? Wat zijn de redenen om over te stappen? In dit artikel bespreken we de 10 belangrijkste punten waarom het de moeite waard is om voor LED-technologie te kiezen. LED-lampen gaan in vergelijking met traditionele lampen (zoals gloeilampen) veel langer mee en het uitgestraalde licht is van hogere kwaliteit.
Wat is LED?
LED betekent letterlijk Light Emitting Diodes. Wanneer je dit vertaalt naar het Nederlands dan is de best mogelijke uitleg: lichtgevende diodes. Wikipedia omschrijft een diode als een elektronisch onderdeel dat de elektrische stroom zeer goed in één richting geleidt, maar praktisch niet in de andere. Dit wordt ook wel een halfgeleider genoemd. Een diode functioneert derhalve als een elektronisch terugslagventiel.
Voordelen LED verlichting
Wat zijn de voordelen van LED verlichting? Deze voordelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet waarom u voor LED verlichting moet kiezen.
Robus, slimme verlichting voor elk huis
ROBUS is een hoogwaardig lichtmerk dat is gespecialiseerd in slimme verlichting. De sterke punten van het merk zijn vooruitstrevend, energiezuinig, betaalbaar, hoogwaardig. ROBUS is een Nederlands/Britse samenwerking met een stabiel en enorm internationaal netwerk.
Gloeilampen vervangen voor LED
Alleenmaarled heeft de perfecte LED vervangers voor je oude, vertrouwde gloeilampen. Alleen zijn er een paar punten om rekening mee te houden wanneer u een gloeilamp gaat vervangen voor een LED lamp. Deze hebben we hieronder op een rijtje gezet.