Jansen & de Bont

 

Jansen & de Bont is een jonge lichtproducent die in 2014 startte met het creëren van lichtobjecten waarin, naast aandacht voor geraffineerd, stijlvol design en de unieke bediening door middel van handgebaren (gesture control), een vleugje magie wordt meegegeven aan zijn armaturen.

Technische Universiteit in Eindhoven

 

De bedenkers zijn, zoals de bedrijfsnaam doet vermoeden, twee ontwerpers: Matthijs Jansen en Jorg de Bont. Beiden zijn opgeleid tot industrieel vormgever aan de Technische Universiteit in Eindhoven. “Daar waar het licht tot leven kwam”, hebben zij hun passie voor verlichting vertaald naar innovatieve verlichtingsproducten. Met hun vormgeving bieden zij niet alleen oplossingen die naadloos passen in het design van de hedendaagse keukens, maar ook qua bediening een extra touch geven aan deze belangrijke plaats in ons huis. Een perfecte combinatie van stijlvol en slim.
Alle onderdelen van de lichtobjecten van Jansen & de Bont worden, samen met hun partners, in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. Hierdoor is er optimale controle over kwaliteit en wordt de carbon footprint tot een minimum gereduceerd. Alle producten zijn bovendien volledig recyclebaar en dankzij de geïntegreerde led-technologie ook nog eens energiezuinig. Oer-Hollands design in optima forma met oog voor onze leefomgeving.

 

 

LICHT

 

De moderne keuken vormt steeds meer het centrale punt binnen onze woonomgeving. Het is niet langer de plek waar nog enkel eten bereid wordt. Het is dé plek in huis waar gesprekken worden gevoerd, waar je even tot rust komt en waar je samen geniet van een wijntje of een goede maaltijd. Een mooie keuken, een gezellige ruimte waar iedereen graag vertoeft, kan niet zonder goede bijbehorende verlichting. Het heeft een grote invloed op de sfeer en speelt een belangrijke rol in de ruimtewerking van het huis. Afhankelijk van de  situatie wil je zonder veel gedoe deze verlichting aan kunnen passen; een goed verlicht werkblad wanneer nodig en sfeerverlichting tijdens een diner. 

 

GESTURE CONTROLLED VERLICHTING

 

De keuken is nou niet bepaald de ruimte waar je altijd de beschik­king hebt over een paar schone handen. Hoe gaaf is het dan als je je verlichting zonder iets aan te raken met een swipe in de lucht kunt bedienen? Niet alleen aan en uitschakelen, maar ook het aanpassen van de intensiteit en het verplaatsen van de licht­bundel naar waar deze nodig is. Geen ingewikkelde apps, draai­knoppen of afstandsbedienin­gen, maar simpelweg met vieze handen en een intuïtief gebaar je verlichting aanpassen aan jouw lichtbehoefte. Jansen & de Bont biedt twee geavanceerde gesture controlled bedieningen: Gesture Control en Gesture Con­trol Premium

 

Officieel verkooppunt en lichtadvies

 

Aerts Lighting is een officieel adviseur en verkooppunt van het gehele assortiment van Jansen & de Bont. De lichtspecialisten van Aerts Ligting helpen je graag om je van het juiste lichtadvies te voorzien en zo te komen tot de perfecte licht oplossing voor je woning of bedrijfspand.